Lichamelijke beperking

Kinderen met een lichamelijke beperking kunnen een bepaald deel van hun lichaam niet optimaal gebruiken. Zoals een been of arm, een zintuig of een bepaald inwendig orgaan zoals de maag of de longen. Een lichamelijke beperking wordt ook wel handicap genoemd.

Aangeboren of op latere leeftijd


Een lichamelijke beperking kan aangeboren zijn en is soms direct bij de geboorte al zichtbaar. Het kan ook pas op latere leeftijd duidelijk worden. Je ontdekt dan in de loop van de maanden of jaren dat je kind doof is of een chronische ziekte heeft.

Extra zorg


Met een lichamelijke beperking vraagt je kind om extra zorg. Om goed te kunnen functioneren, heeft je kind vaak aanpassingen en hulpmiddelen nodig. Zoals een woningaanpassing of communicatiemiddelen. Ook kom je voor vragen te staan als: hoe kies je een kinderdagcentrum, een sport of andere vrijetijdsbesteding? Met deze vragen kun je terecht bij organisaties die je vindt op deze site. Deze organisaties bieden informatie, advies en kortdurende ondersteuning aan iedereen met een beperking of chronische ziekte. De meest voorkomende beperkingen vind je terug op deze site.

Links over dit onderwerp

www.mee.nl
MEE biedt gratis informatie, advies en kortdurende ondersteuning aan iedereen met een beperking of chronische ziekte. Op de site vind je veel praktische informatie over het leven met een beperking.

www.kennisring.nl
Informatieplatform voor consumenten. Op deze website vind je onder andere informatie over recht en regelgeving, gezondheidshulp, sociale zekerheid en allerlei adressen.