Flesvoeding

Kies je ervoor je baby flesvoeding te geven? Dan is volledige zuigelingenvoeding de aangewezen voeding. Dit bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft. Er zijn meerdere soorten kunstvoeding verkrijgbaar; voor baby’s die zeer hongerig zijn, veel spugen of last hebben van darmkrampjes is er speciale voeding beschikbaar. Er zijn diverse soorten melk voor verschillende leeftijdsfasen.

Behoefte volgen

Ook bij flesvoeding kun je, net als bij borstvoeding, het beste de behoefte van je baby volgen. Je baby krijgt genoeg binnen als het goed groeit, plast en levendig is. Bij volledige zuigelingenvoeding heeft je kind geen extra vitamine D en vitamine K nodig. Deze vitamines zijn al aan de melkpoeder toegevoegd.

Schema

Net als bij borstvoeding is er bij kunstvoeding in het begin nog niet echt sprake van een voedingschema. Je voedt wanneer je kind laat merken dat hij honger heeft. Wel kun je bij kunstvoeding zien hoeveel je kind binnenkrijgt. Op die manier kun je nagaan of je baby niet te veel of te weinig drinkt. Een vuistregel is dat je kind dagelijks 150 cc per kilo lichaamsgewicht aan voeding nodig heeft. Maar als je baby levendig is, goed plast en gezond oogt, kun je er van uit gaan dat hij genoeg krijgt. Er is dus geen reden tot ongerustheid als hij zijn fles niet helemaal leegdrinkt. Maak je je toch zorgen, neem dan contact op met het consultatiebureau.

Voor advies over voeding kun je terecht op het consultatiebureau.

[bron: 'Ik word groter', Beweging 3.0]