Therapeutische hulp

Wordt je kind belemmerd op sociaal of emotioneel gebied? Dan kun je denken aan therapeutische hulp. Er zijn verschillende vormen van hulp.

 

  • Speltherapie: therapie waarbij de therapeut door spel kan bepalen welke emotionele problemen er spelen. En welke stappen er genomen moeten worden. Ook wordt speltherapie gebruikt om kinderen hun gevoelens te laten uiten.
  • Psycholoog: een psycholoog biedt hulp, advies en begeleiding bij persoonlijke problemen. Er zijn verschillende therapie- en begeleidingsvormen. Het is belangrijk om na te gaan welke vorm bij je kind en bij het probleem past.
  • (Ortho)pedagoog: geeft hulp aan ouders die vastlopen binnen de opvoeding van hun kind. Ook biedt de orthopedagoog hulp aan scholen en hulpverleners met vragen over opvoeden.
  • Vaktherapie: onder vaktherapie vallen alle creatieve therapievormen waarbij kinderen zich kunnen uiten door middel van dans, zang, media drama, tuinieren, schilderen of beeldenvorming.


Links over dit onderwerp

www.psynip.nl
Het Nederlands Instituut van Psychologen is de landelijke beroepsvereniging van psychologen. Op de website vind je informatie over psychologische hulp. Je kunt hier ook een lijst opvragen van psychologen bij jou in de buurt.

www.boka.org.
Website van de beroepsvereniging van (ortho)therapeuten.

www.nvo.nl
Website van de Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen.

www.vaktherapie.nl
Website met informatie over vaktherapie en namen van vaktherapeuten.

www.speltherapie.net
Op deze website van de Nederlandse Vereniging van speltherapeuten vind je speltherapeuten in Amersfoort en omgeving.