Gepest worden

Wordt jouw zoon of dochter gepest? Dan is het belangrijk om thuis veiligheid te bieden en je kind te steunen. Vertel dat pesten op scholen veel voorkomt maar dat het niet mag gebeuren. Geef thuis veel complimentjes. Daarnaast is het natuurlijk van belang om contact te zoeken met de leerkracht en eventueel de (ouders van) de pester.


Praat erover

Maak het probleem bespreekbaar op school. Zorg dat de leerkracht, klasgenoten of kinderen in de buurt en hun ouders de gevolgen weten voor je kind en maak met elkaar goede afspraken voor de toekomst. Cyberpesten via internet (msn) of de telefoon (sms) neemt tegenwoordig steeds grotere vormen aan. Als ouder kun je dit enigszins begeleiden.


Therapeut

Verder zijn er diverse particuliere praktijken van speltherapeuten en psychologen die trainingen geven. Bijvoorbeeld trainingen gericht op het vergroten van de weerbaarheid of sociale vaardigheden.


Links over dit onderwerp

www.pesten.startpagina.nl
Startpagina met links naar allerlei sites over pesten en alles wat daarmee samenhangt.

www.pestweb.nl
Website vol met informatie, tips en adviezen over en tegen pesten. Gericht op kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten.

www.mijnkindonline.nl
Website met tips en ideeën hoe je als ouder ervoor kunt zorgen dat je kind zorgeloos en veilig gebruik kan maken van internet.

www.kanjertraining.nl
Kanjertraining is er voor kinderen die de moed hebben te erkennen dat ze er niet bij horen. In Amersfoort wordt de training alleen nog door particuliere praktijken gegeven. De site geeft veel informatie en advies met betrekking tot pesten.

www.pestenislaf.nl
Website gericht op zowel cyberpesten als ‘gewoon’ pesten.